Unohtumattomia patikointimatkoja Kreetalle


SYYSYLLÄTYS!

LEPPOISA SAMOILUVIIKKO PALEOCHORASSA 1-8 lokakuu 2017

 Järjestämme lokakuussa Kreetan lounaisrannikolla ihanan Paleochoran ympäristössä leppoisan samoiluviikon: rauhallisia samoilupäiviä, hyvää kreetalaista ruokaa ja kiireetöntä yhdessäoloa.

Näin syksyllä merivesi on vielä lämmintä, illat ovat samettisia, sadonkorjuun aika on maukkaimmillaan.

Samoiluviikon aikana liikumme luonnossa viitenä päivänä, pysähdymme välipalatauoille luonnonhelmaan ja kokoonnumme paikallisissa tavernoissa illan tummuessa yhteisille aterioille.

Kreetan lempeä syksy kutsuu! Tervetuloa!

 

 

SYYSPATIKOINNIT KREETALLA

Kreetalla kevään patikointikausi on vaihtumassa kesän lämmöksi, rannoille on tuotu aurinkovarjot ja -tuolit. Vuoristoissa on vielä on mukavan leppeät kelit kulkea, siellä raikkaat tuulet vilvoittavat kulkijaa. Lumilaikkujakin näkyy vielä runsaslumisen talven jälkeen.

Nyt suuntaamme jo suunnitelmamma syksyn patikointimatkoihin. Aivan syyskuun alussa järjestämme patikointimatkan Valkoisille vuorille ja Kreetan korkeimmalle huipulle Psiloritikselle, 3.-10.9. Olemme tehneet ohjelmaan joitakin muutoksia: paitsi että ylitämme vuoret jalkapatikassa lännestä itään, tulemme myös yöpymään viikon aikana yhden yön vuorten siimeksessä tähtitaivaan alla. Tällä matkalla on vielä paikkoja vapaana.

Myöhemmin lokakuussa järjestämme Trekkaus osa 3 -patikointimatkan keskisen Kreetan etelärannikolla, 15.-22.10. Tämä trekkaus on osa yli koko saaren ulottuvaa kokonaisuutta: osa 1. vie lounaiskolkasta Elafonisilta Hora Sfakioniin, osa 2. Hora Sfakionista Amarin laaksoon ja tämä osa 3. siitä eteenpäin kohti Lentasta. Tulevina vuosina trekkausosiot vievät vuosi vuodelta kohti Kreetan itäisimpää kärkeä. Tällä lokakuun matkalla on vielä pari paikkaa vapaana.  

Lämpimästi tervetuloa syksyn patikointimatkoille! Syksy on sadonkorjuun aikaa, hedelmät kypsyvät, merivesi on lämmintä ja illat sametinpehmeitä.

 

Keväistä kukkaloistoa ja aavoja merenrantoja, polveilevia aasipolkuja, vuorten rinteiden ja uljaiden rotkojen rauhaa säestyksenä vuohikellojen kalkatus ja haukan lento taivaalla – kaikkea tätä tarjoavat patikointimatkamme Kreetalle, tälle ikiaikaiselle, kauniille saarelle.

Patikointimatkoillamme tutustut sekä saaren luontoon, kuin myös Kreetan värikkääseen historiaan ja omintakeiseen kulttuuriin. Tapaat lämminsydämisiä kreetalaisia ja maistelet paikallista terveellistä ja herkullista ruokaa kylätavernoissa.

Järjestämme patikointimatkoja lähtien helpoista samoiluista keväisessä kukkaloistossa, trekkauksia etelärannikolla ja hiukan vaativampia vuoristovaelluksia Kreetan eri vuoristoissa. Kaikki matkat on suunniteltu viikon mittaisiksi kokonaisuuksiksi, mutta voit varata myös yksittäisiä loma-aikatauluusi sopivia patikointipäiviä. Järjestämme myös erikseen patikointimatkoja valmiille ryhmille.

Työskentelemme ilman välikäsiä joten matkamme ovat hintansa arvoiset. Varaa edullinen lentolippu niin me huolehdimme lopusta!

Annan artikkeli: Kämmekät Kreetan keväässä, lue lisää!

Annan artikkeli: Juhannusaatto Samarian rotkossa, lue lisää!

Annan artikkeli: Kun Kato Zakrosta esiin kaivettiin!

 

Halutessasi apua lentolippujen varaamisessa – ota yhteyttä!


Tervetuloa Kreetalle!
Anna ja Olle Meurling