Patikoinnit Kreeta 2019

UUSI! Mindfulness ja patikointi  

Päivittäiset mindfulness-harjoitukset ja kevyet patikoinnit luonnon vehreydessä limittyvät voimauttavaksi kokonaisuudeksi. Nautimme lähituotettua, terveellistä kreetalaista ruokaa ja tutustumme jylhänkauniin saaren kulttuuriin ja historiaan. Majoitumme Rethimnonin kaupungissa Achillion Palace -hotellissa www.achillionpalace.gr/en/home/

 Päiväohjelma

 

Kevään kukat ja yrtit

Kreetan keväässä kukkii. Vuorten rinteet ja vehreät tasangot peittyvät vuokkoihin, tulppaaneihin, salaperäisiin pieniin orkideoihin. Villit vihannekset, nuo Kreetan mainiot hortat nousevat sateiden jälkeen raikkaina ja maukkaina, yrttien tuoksut seuraavat kulkijaa. Tämän vuoden kukka- ja yrttimatka tarjoaa mahdollisuuden myös hiukan pidempiin päiväpatikoihin vaihtelevissa ja mielenkiintoisissa, kukkivissa maastoissa. Lähde matkaan tutkimaan näitä jylhän ja kauniin saaren luonnonihmeitä! 
Asumme viikon aikana saaren itäosassa pienessä Eloundan kylässä sekä Rethimnonin kaupungissa. 

Päiväohjelma valmistuu talven aikana, haluamme odottaa ja katsoa, mitä talven sateet tekevät kevään kukinnalle, mistä löydämme parhaat kukkamaastot.

Päiväohjelma

 

 


Kevätsamoilu Paleochoran maisemissa

Paleochoran viehättävä pikkukaupunki lounaisella Kreetalla tarjoaa taustan tälle leppoisalle samoiluviikolle. Asumme koko viikon samassa hotellissa, iltapäivisin on aikaa tutustua tähän Libyan meren helmeen, istuskella kafeniossa seuraamassa elämänmenoa.
Samoiluviikon aikana liikumme luonnossa viitenä päivänä, pysähdymme uima- ja välipalatauoille luonnonhelmaan, kokoonnumme paikallisissa tavernoissa patikan päätteeksi lounaalle ja toisinaan illan tummuessa yhteisille aterioille.
Kreetan lempeät samoilupolut kutsuu! Tervetuloa!

 Päiväohjelma

 


Aktiiviloma Kreetalla

Jo kolmannen kerran lähdemme Kreetan saarelle patikoimaan ja viettämään rentouttavaa sekä hauskaa aktiivilomaa parhaassa seurassa.  Vietämme taas liikunnallisen viikon Kreetalla, tällä kertaa pienessä Loutron kylässä (5pv) ja Hanian kaupungissa (2 pv).

 Päiväohjelma

 

 

Vandra i Paulus fotspår

Turen i ”Paulus fotspor” blir en opplevelsestur med vandringer på flere tusen år gamle stier hvor Paulus og Titus sägs ha gått, godt fellesskap, samtidig som det blir tid til avslapping og nyte Kretas nydelige strender på sydsiden av øya.  På turen lærer vi mye om Paulus og Titus, og den Kretiske historien.

Denna vandringsvecka kommer att genomföras på svenska och norska. Bokas genom http://plussreiser.no

Dagsprogram

 

 


Trekkaus osa 2. Hora Sfakionista Amarin laaksoon

Tämä trekkausviikko alkaa Anopolin liepeiltä, Hora Sfakionin yläpuolelta. Kuljemme puiden katveessa ja pieniä rotkoja samoten Imbrosin tasangolle. Seuraavaksi laskeudumme etelärannikolle ja jatkamme rannan tuntumassa Plakiaksen ja Prevelin luostarin maisemissa. Viikon kaksi viimeistä patikointia sijoittuvat sisämaahan Spilin ja Amarin laakson maastoihin, ja niiden myötä saavumme Agia Galinin kohdalle keskiselle Kreetalle. Merenrannat ovat matkallamme lähellä, patikoinnin lomassa voimme välillä pulahtaa virkistäviin aaltoihin. 
Majoitumme matkan aikana majataloissa Hora Sfakionissa, Plakiaksessa sekä Amarin laaksossa.

 Päiväohjelma 


Trekkaus osa 3. Agia Galinista Matalaan ja Zaroksen kylään

Trekkausmatkamme yli Kreetan jatkuu! Kolmas osa vie meidät pitkin rantoja ja vuorten rinteitä kohti itää. Päiväpatikkamme kulkevat usein meren läheisyydessä, joten voimme välillä pulahtaa aaltoihin virkistäytymään. Majoitumme viikon aikana Matalan rantakylässä ja Zaroksen vilkkaassa kylässä Ida-vuoriton rinteellä.
Matalan pikkukylä suojaisan lahden rannalla oli pari tuhatta vuotta sitten Gortynin vilkas satamakaupunki. Vaaleankeltaiset hiekkakiviset kalliot nousevat lahden rannoilta suojaamaan sataman suuta. Kallioihin on aikoinaan kaivettu roomalaisia hautakammioita. Sittemmin niitä ovat käyttäneet vainotut kristityt suojanaan. Ehkä kuuluisimmiksi tekivät nämä luolat hippien joukot, jotka asuttivat niitä varsinkin 1960 -luvulla. Tämän ajanjakson muistoksi vietetään Matalassa vuosittain suuret kolmipäiväiset musiikkijuhlat. Nyttemmin Matala on lomanviettopaikka, joka kuitenkin sesongin päätyttyä vaipuu hiljaiseen talviuneen.

Zaroksen kylää luonnehtii täällä pullotettava Rouvaksen lähdevesi, se virtaa Ida-vuoriston rinteiden lähteistä. Kylässä sijaitsee myös kalankasvatusallas, täällä syömme aina juuri pyydystettyä kalaa.

Tällä trekkausosuudella ovat merenrannat lähellä, patikoinnin lomassa voimme välillä pulahtaa virkistäviin aaltoihin. Ja kuten aina matkoillamme: tärkeä osa ihanaa lomaa on kreetalainen perinteinen ruoka, jota nautimme paikallisissa perhetavernoissa ja piknikein luonnon helmassa.

 Päiväohjelma

 

 


Trekkaus osa 4. Trekkaus osa neljä jatkaa patikointimatkaamme yli Kreetan.

Trekkaus yli Kreetan jatkuu ja osa neljä tuo meidät ihanan saaremme keskiosiin. Tätä osaa luonnehtivat hedelmälliset tasangot ja kukkulat Psiloritiksen vuoren ja Dikti-vuoriston välissä, lukemattomat viininviljelykset sekä pienet maalaiskylät ja luostarit. Päiväetapit vievät meitä itään pitkin hiekkateitä ja vanhoja aasipolkuja. Patikoimme Kreetan suurimmalla viinialueella ja vierailemme tottakai viinitilalla, jossa myös maistelemme tilan tuotteita. Majoitumme koko patikointiviikon ajan rantahotellissa Kokkini Hanissa Iraklionin lähettyvillä.

 Päiväohjelma

 

UUSI! Trekkaus osa 5.

Trekkausohjelmamme jatkuu! Osa 5. vie meidät Lassithin tasangolta saaren itäisille rannoille. Kuljemme Dikti-vuoristossa sekä eteläisillä pinjamäntyjen peittämillä selänteillä. Tämän matkan ohjelma ja majapaikat valmistuvat kevään kuluessa ja päivitetään tänne mahdollisimman nopeasti.   

Päiväohjelma työn alla                                                                                         


Valkoisten vuorten helmet!

Valkoiset vuoret ovat saaneet nimensä pitkälle kesään viipyvästä lumipeitteestään ja rinteiden hohtavasta kalkkikivestä. Vuorten polut johtavat lampaiden ja vuohien kesälaitumille ja paimenten kivisille majoille, joissa nämä vuorten miehet edelleen valmistavat perinteisiä juustojaan. Näillä poluilla ei ole tungosta, seuranamme patikoinneilla meillä on petolintu taivaan sinessä ja kaukaa kuuluvat vuohikellot. Tällä patikointiviikolla tarjoamme mahdollisuuden viettää erilainen loma vuorten hiljaisuudessa, kaukana turistien valtaamista meluisista rantakylistä ja uimarannoista.
Olemme suunnittelemassa tämän viikon ohjelmaa hiukan kevyemmäksi: kannamme nyt mukanamme vain päivärepun tai yhdenyön yöpymistarvikkeet. Tulemme kuitenkin tarjoamaan mahdollisuuden yöpyä taivasalla tähtien loisteessa. Viikon ohjelma valmistuu kesän kuluessa. 

Päiväohjelma työn alla.

 

UUSI! Samoilu itäisellä Kreetalla

Fysimeran samoilumatkojen uutuus tutustuttaa patikointipolkuihin itäisellä Kreetalla sekä viehättävään maalaiskaupunkiin Sitiaan, missä asumme suurimman osan viikosta. Leppoisat samoilureittimme kulkevat pitkin merenrantoja, halki joidenkin uljaiden rotkojen.
Samoilemme leppoisaan tahtiin viitenä päivänä ja pidämme yhden patikoinnista vapaan päivän, jolloin on aikaa tutustua lähemmin tähän itäisen Kreetan vilkkaaseen pikkukaupunkiin. Joinakin päivinä pidämme samoilun lomassa uima- ja välipalatauon, päivien päätteeksi kokoonnumme paikallisiin perhetavernoihin maukkaille lounaille.
Kiehtova itäinen Kreeta kutsuu kulkemaan!

 Päiväohjelma