Vandra i Paulus fotspår

Turen i ”Paulus fotspor” blir en opplevelsestur med vandringer på flere tusen år gamle stier hvor Paulus og Titus sägs ha gått, godt fellesskap, samtidig som det blir tid til avslapping og nyte Kretas nydelige strender på sydsiden av øya.  På turen lærer vi mye om Paulus og Titus, og den Kretiske historien. Bokas genom http://plussreiser.no

  • Vandra i Paulus fotspår

  • Vandra i Paulus fotspår

  • Vandra i Paulus fotspår

  • Vandra i Paulus fotspår

  • Vandra i Paulus fotspår

  • Vandra i Paulus fotspår

  • Vandra i Paulus fotspår

  • Vandra i Paulus fotspår

Dagsprogram

Dag 1. Lørdag 14. april
Avreise fra Oslo og Bergen, til Kreta med Norwegian. Vi blir mottatt på flyplassen og drar til Rethymnon for overnatting. Kort velkomstmøte og middag.

Dag 2. Søndag 14. april
En spennende dag hvor du kan velge mellom to utflukter:

  1. Buss til Kretas største by Iraklion hvor vi får en guidet omvisning.
  2. Tur til Spinalonga - som var hjem for hundrevis av spedalske mellom 1903 og 1957. 

Når gruppen er samlet i Iraklion igjen reiser vi over fjellet, til byen Matala der vi skal bo tre netter. En flott tur på tvers av Kreta.


Dag 3. Mandag 15. april
Dagens tur går til landsbyen Kali Limenes hvor Paulus var på sin reise. Besøk til St. Paulus kirke og grotten hvor Paulus sies å ha levd under sitt opphold her. Vandring til den hellige ravinen. Etter lunsj blir det nattverd i en av kirkene.

Dag 4. Tirsdag 16. april
Vi besøker den gamle St. Pauls kirken utenfor landsbyen Agios Jannios. Siden drar vi til Gortyn der vi starter dagens tur forbi bl.a Apollos tempel fra den hellenistiske periode og ulike romerske ruiner fra den tiden Paulus sies å ha forkynt og døpt de første kretere her. Besøker utgravningene der ruinene av Titus Basilica står.

Dag 5. Onsdag 17. april
Vi reiser med buss og båt til den idylliske landsbyen Loutro. Kort spasertur til dagens Finiks hvor vi vil spise lunsj sammen. Det var her Paulus prøvde å søke vinterhavn.

Dag 6. Torsdag 18. april
Fridag til å nyte strand, sol og sjø, eller dra på en fottur i området med guide.

Dag 7. Fredag 19. april
Båt til Agia Roumeli og går derfra til den tusenårige Paulus-kirken som ligger ved stranden og er bygget av strandens steiner. Det var her Paulus døpte kreterne i ferskvann som renner ut av bakken.

Dag 8. Lørdag 20. april
Etter en god frokost på hotellet blir det avreise til flyplassen og fly hjem. Ankomst Gardermoen kl. 23.05. Mulighet for overnatting på Park Inn. Ankomst Flesland 22:10.